Spela på e-sport

Det är inte längre bara fotboll, hockey, tennis och andra populära sporter man kan betta på. Det är många bettingsiter som nu erbjuder odds på allt möjligt. Man kan spela på Melodifestivalen, politiska händelser och mycket mycket mer. E-sport är inget undantag. Denna snabbt växlande sport har fått ett par bettingsiter att dra öronen åt sig och siter som Pinnacle sports erbjuder betting på några av de största och mest populära spelen där internationella e-sportstävlingar erhålls.

League of legends är i dagsläget världens mest populära spel och skaparna av spelet, Riot Games, anordnar en stor turnering varje säsong. Vi är i dagsläget inne i spelets fjärde säsong och deras championship league har startat. Den fungerar så att alla lag som tror sig ha en chans till priset på runt 1 miljon dollar har möjlighet att anmäla sig. Lagen får då kvala in genom att möta andra lag som anmält sig och till slut så har de som inte håller måttet blivit utslagna och de riktigt duktiga lagen tagit sig till ligan. Det spelar sedan matcher mot varandra och slutligen efter att de bästa lagen utsetts så börjar championship finals då omkring åtta lag slåss om förstapriset och 1 miljon dollar.

Det finns många som har starka åsikter om Riot och deras sätt att sköta saker och ting men det här måste man ge dem lite beröm för. Alla deras tävlingsmatcher streams från deras streamingkanal och de bygger upp en stor och fin scen där spelarna i varje lag sitter och spelar. De har intervjuver med spelarna innan och efter matcherna och de har två kommentatorer som kommenterar allting som sker under en match. Deras sändningar skiljer sig knappt från sändningar från någon annan sport, annat än att spelarna tävlar i dataspel snarare än fotboll eller någon annan vanlig sport. Värt att nämna är att även tävlingar i Dota2 och Starcraft 2 och några fler spel också har duktiga kommentatorer och streamar alla sina matcher. Anledningen till att fokus i det här inlägget är på League of Legends är att det i dagsläget är det största och mest populära e-sportsspelet.

I dagsläget är det inte så många bettingsidor som erbjuder spel på e-sport men det lär kommer fler. När bettingsiterna inser att folk som gillar dataspel och gärna bettar på detta också gärna bettar på andra saker och spelar andra spel så kommer de nog att få eld i rumpan och fixa ordentliga odds till massor med e-sports. Många av dagens videoslots håller oerhört hög kvalitet och är riktigt roliga att spela. Aliens är en av de nyaste videoslottsen, en recension av spelet kan ni hitta på http://bastacasinobonus.se/, och som dataspelare, e-sportsbettare tycker jag att det är riktigt roligt att variera mig med att spela det lite grand. Med det i åtanke så borde det inte dröja allt för länge innan siter som Betsson, Nordicbet, Unibet och andra jättar gör slag i saken och kontinueligt erbjuder spel på de mest populära e-sportsspelen.